luni, 18 iulie 2011

Hemoroizi - Tratament hemoroizi terapie naturista leacuri populare sfatul medicului

Hemoroizii.

Hemoroizii afecteaza aproape 89% din populatie, intr-un moment al vietii lor. Hemoroizii l-au facut pe Napoleon sa stea pe sezut intr-o parte, l-au trimis pe presedintele Jimmy Carter in sala de operatii si l-au facut pe starul baseball-ului George Brett sa stea pe banca de rezerva in timpul Jocurilor Mondiale din 1980. Aproape doua treimi din populatia sanatoasa care este supusa unor examinari fizice are hemoroizi.

Este o afecţiune răspândită mai ales printre bărbaţi şi mai ales printre mâncătorii de carne. Cum spuneam, statistica medicală spune că aproape 89% dintre oameni prezintă simptome specifice hemoroizilor. Problema devine tot mai actuală, pe măsură ce tot mai mulţi oameni stau zile întregi în faţa calculatoarelor, a televizoarelor, dar şi datorită poziţiei în maşină la condus. Dar sedentarismul e doar o cauză. Alimentaţia nesănătoasă, cu exces de proteine animale, fumatul şi alcoolul nu rămân mai prejos.

Constipatia este unul din factorii cauzali ai hemoroizilor, datorita faptului ca regiunea sfincterului face parte din aparatul digestiv. Dupa ce mancarea iese din stomac, ea trece prin intestinul subtire si ajunge la intestinul gros. In intestinul gros, resturile de mancare circula, scaunul se intareste ca urmare a absorbtiei apei continute in ea, si avanseaza prin contractia muschilor intestinali. Tranzitul intestinal al alimentelor de la inghitire pana la iesire dureaza de la una pana la trei zile. Intarzierea iesirii materiilor fecale are loc cand intestinul gros functioneaza cu incetineala prea mare. In acest caz scaunul devine tare, iar persoana care sufera de constipatie trebuie sa exercite o presiune mai mare la emisiile scaunului. Presiunea aceasta cauzeaza intensificarea circulatiei sangUine in regiune, iar circulatia intensificata duce la obstructii in vasele de sange, cu rezultatul cunoscut - aparitia hemoroizilor.

Hemoroizii interni apar in partea interna a canalului anal, unde nu sunt vizibili. Sangerarea este simptomul cel mai intalnit in cazul hemoroizilor interni, si adeseori doar unul din simptomurile intalnite in cazurile moderate.

Hemoroizii externi sunt vizibili si apar in partea exterioara a anusului. Ei sunt de fapt vene acoperite de piele care s-au umflat si au o culoare albastra. Ei apar de regula fara nici un simptom. Cand se inflameaza ei devin rosii si delicati.

Uneori, hemoroizii interni pot aparea la nivelul anusului atunci cand intestinul se contracta pentru eliminarea reziduurilor. Acesta se numeste prolapsul hemoroidului intern; este destul de dificil de reintrodus in rect si, de obicei, este dureros.

În unele cazuri, pentru profilaxie şi vindecarea afecţiunii este necesară schimbarea modului de viaţă sau respectarea anumitor reguli : exerciţii fizice zilnice şi alimentaţie corespunzătoare. În cazuri mai grave, se folosesc şi diferite tratamente care ne permit să rezolvăm afecţiunea fără intervenţii chirurgicale.

Factori care provoacă apariţia nodulilor.

-Constipaţiile cronice, care provoacă dereglări de circulaţie sangvină şi micţiune.

-Statul pe scaun, la serviciu sau în maşină. Efectul termic care apare între scaun şi corpul omului duce la hemostază în organele pelvisului minor.

-Sedentarismul cu stază venoasă.

-Ridicarea greutăţilor, supraîncărcarea fizică şi statul în picioare un timp îndelungat. Sângele stagnează în vene, care îşi pierd elasticitatea.

-Procesele inflamatorii şi tumorile din bazinul mic, care favorizează un aflux de sânge către organele bolnave.

-Fisurile, ulcerele şi fistulele anusului- produc spasmele muşchiului orbicular ce duce la compresiune şi traumatizarea venelor.

-Alimentaţia condimentată în exces şi alcoolul provoacă un aflux abundent de sânge la rect, iritând mucoasa. Alcoolul provoacă şi vasodilatarea vaselor sangvine din rectul gastro-intestinal, ceea ce duce la formarea nodulilor şi inflamarea lor.


-Diareea şi sexul anal, sarcina şi naşterea provoacă la rândul lor dilatarea venoasă şi procesele inflamatorii.

-Hârtia igienică aspră, cu aromatizant sau colorată. Mai bune sunt şerveţelele igienice.

Hrana ca medicament.

-Se consumă zilnic produse care conţin celuloză (pâine integrală, fructe şi legume, prune uscate, pilaf din hrişcă, ovăz, grâu) şi 2 litri de apă.

-Se micşorează consumul produselor de patiserie din făină albă şi laptele gras. Cel mi indicat este laptele bătut, degresat.

-Se consumă mai puţine alimente bogate în proteine animale (carne, ouă, brânză), dar nu se renunţă de tot, pentru a nu deregla funcţiile gastro-intestinale.

-Se reduce cantitatea de varză crudă, de fasole, muştar, piper negru şi fructe necoapte.

-Produsele recomandate sunt : cartofii, orezul, mierea de albine, peştele, morcovul ras, merele, strugurii, usturoiul, ceapa sau sucul de ceapă- câte 1 lingură de 3-4 ori pe zi.

-Servirea mesei la aceiaşi oră.

Tratament si prevenire hemoroizi

1. Exercitii fizice, cu activarea tuturor muschilor, inclusiv cei ai aparatului digestiv. Se recomanda sa marsaluiti, sa mergeti pe bicicleta, sa inotati. Bine inteles trebuie sa adaptati exercitiile fizice la modul Dv. de viata.

2. Beti multe lichide, cel putin 2 litri (8 pahare) pe zi. Se recomanda bautul apei pe stomacul gol.

3. Mancati la ore fixe, pentru a obisnui aparatul digestiv cu functionare regulata. Incercati sa nu sariti peste mese!

4. Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos: paine de secara, iaurt, cafea. Se pot consuma si fructe.

5. La o ora dupa micul dejun, asezati-va pe toaleta timp de 10 minute.

6. Nu incercati sa va retineti de la mersul la toaleta! In momentul in care simtiti nevoie, mergeti la toaleta! Se recomanda sa va obisnuiti sa mergeti la toaleta la ore regulate, in fiecare zi, chiar daca nu simtiti nevoia.

7. Mestecati mancarea bine si mancati incet. Lucrul acesta va facilita procesul de digerare a mancarii, si ajuta si dintilor.

8. Obisnuiti-va sa consumati fructele cu coaja cu tot si legume proaspete (de exemplu, ardei gras, salata verde, broccoli), nuci, smochine, prune, iaurt.

9. Evitati consumul de alimente cu continut redus de fibre nutritive! Paine prajita, paine alba, oua tari, banane.

10. Treceti la consumul de alimente cu continut bogat de fibre nutritive - completati alimentatia cu tarate de grau, mancati paine de secara, fulgi de ovaz.

11. Otetul de mere va ajuta sa micsorati hemoroizii si poate de asemenea sa opreasca sangerarea. Aplicati putin otet de mere pe un tampon de bumbac si tamponati hemoroizii. Poate fi folosit si pe cale orala: amestecati putin otet de mere cu miere intr-un pahar si beti inainte de culcare. Multe persoane cu hemoroizi sustin ca aceasta simpla metoda da rezultate foarte bune.

12. Asezati o rampa inalta de, sa zicem 15 cm in fata vasului de toaleta atunci cand trebuie sa defecati. Puneti picioarele pe rampa pentru a vi le ridica. Asta va ajuta la defecatie si reduc durerea atunci cand sunt prezenti hemoroizii.

13. 5. Fiti ponderati in alimentatie, fara excese, carne moderat sau foarte, foarte putina, NU salamuri NU carnaciori cu carne second hand asa numita MDM unde sunt conditii optime pentru dezastre-fatale, pestele este bun cu moderatie, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac,smochine, curmale proaspete, paine graham nu paine alba cu Euri, perele zemoase pot ajuta foarte mult la tranzitul intestinal comparativ cu alte fructe, consumati-le si o sa va convingeti !

14. Se pisează 10 căpăţâni de usturoi necurăţate, se fierb la foc mic cu ½ litru de apă 15 minute, se lasă la temperatura suportabilă după care se fac bai de şezut [ cât mai fierbinţi ] . Apa poate fi încălzită şi folosita de 4-5 ori. Metoda este foarte eficientă, nefiind nevoie de mai multe ori. Fiecare spălătură să dureze 15 minute şi cât se poate de fierbinte.

Atentie : Spalati-va cu un jet de apa rece in zona anusului timp de cateva minute de 2 sau 3 ori pe zi.

In foarte multe cazuri cauza aparitiei hemoroizilor poate fi hrana piperata, iute (de exemplu ardeiul iute/ciusca murata) poate creea conditii optime pentru hemoroizi de lunga durata (de fapt la hemoroizi si o ora inseamna enorm...) deoarece substantele din ardeiul iute irita continuu zona sensibila a rectului. Este bine daca se poate sa se indeparteze cat mai rapid si complet cu putinta toate reziduurile/fluidele iritante care pot persista in acea zona atat interna cat si externa.

Diagnosticul medical este primul pas si cel mai important pentru tratamentul eficient care va duce la insanatosirea completa. De aceea este deosebit de important sa va adresati factorului cel mai profesional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu