joi, 20 ianuarie 2011

Legumele - afrodisiace naturale

Din multitudinea de afrodisiace unele au doar efect placebo, altele fiind eficiente la nivel sexual-fizic si chiar psihic mental. Multe mancaruri pot fi preparate asa incat sa elibereze forte sexuale vitalizante. Hrana naturala si sanatoasa fara carne si un stil de viata armonios si cat mai natural sunt aproape intotdeauna cele mai eficiente afrodisiace.

Plante afrodisiace precum ginsengul, damiana, Yin Yan Huo si multe altele au fost folosite in medicina naturista timp de secole pe tot globul. Din fericire nu trebuie sa mergem pana la capatul lumii pentru a le gasi sau sa cheltuim sume exorbitante, caci unele afrodisiace le putem gasi in piata sau le putem cultiva singuri in ghivecele din balcon.

Nautul



Este o planta mediteraneeana aclimatizata si la noi relativ recent. Se folosesc boabele de naut care in Orient si tarile mediteraneene intra in componenta mai multor retete stimulante, revitalizante si afrodisiace. Pentru a obtine un preparat revitalizant se lasa la macerat in apa boabe de naut macinate timp de o zi si o noapte. Apa rezultata se bea seara inainte de culcare. Ca o masura de precautie, bautura nu trebuie luata decat intr-o cantitate mica si numai intr-o singura zi. In nici un caz remediul nu va fi luat mai mult de 3 zile la rand, afara doar de cazul in care cel care beneficiaza este inaintat in varsta sau are un temperament extrem de rece.

Morcovul



Semintele de morcov sunt utilizate mai ales pentru combaterea ejecularii precoce. O reteta complexa care contine si seminte de morcov este formata din: sculatoare (radacina), poroinic (tuberculi), seminte de morcov, schinduf (seminte), busuioc salbatic (partea aeriana), priboi (radacina si parti aeriene), lungoare (partea aeriana) in parti egale. Se ia o lingurita din acest amestec cu 15 minute inainte de masa de 3 ori pe zi. Pentru a obtine un efect mai ampul se face o cura de 40 de zile. Pentru cei foarte slabiti, cu potential sexual mult diminuat se recomanda 6 doze pe zi timp de 40 de zile.

Nucsoara



Este afrodisiac, hiperterminant (mareste temperatura corpului), stimulent nervos, avand o actiune ceva mai lenta decat scortisoara. In doze de 3-4 grame are efecte analgezice. Este cunoscuta si ca planta care combate polutiile nocturne.
Precautii! In doze mari are efect narcotic.

Scortisoara



Are un efect excitant, stimulent nervos si hipertermiant (mareste temperatura corpului). Poate fi folosita in doze destul de mari :4-5 grame odata, exceptie facand persoanele cu ulcer si cu colonul iritabil. Cea mai eficienta utilizare a sa este in combinatie cu alte afrodisiace care sa-i seveasca drept suport cum ar fi : mierea, galbenusul de ou, sucurile si siropurile unor plante afrodisiace ( pin, brad, telina, s.a.). Iata un exemplu de reteta afrodisiaca si revigoranta : scortisoara 2 grame, nucsoara 2 grame, ghimbir 2 geame, miere 2 linguri, 2 galbenusuri de ou. se amesteca foarte bine toate componentele dupa care se consuma cu inghitituri foarte mici si indelung constientizate asa incat sa ne simtim patrunsi de energia fierbinte a amestecului.

Telina



Sucul de radacina este un afrodisiac si revigorant traditional. In combinatie cu mierea si anumite plante aromatice picante cum ar fi scortisoara si cardamon, efectele sale sunt si mai puternice, putand fi folosit ca afrodisiac cu efecte imediate. Mai eficient decat sucul de radacina este cel obtinut din frunzele crude, avand proprietati stimulatoare hormonale deosebite. Tinctura de radacina se ontine prin macerarea acesteia in alcool timp de 8-10 zile. Se foloseste radacina cruda maruntita foarte fin. Concentratia alcoolului este de 40%. Tinctura din frunze uscate are timpul de macerare 5-7 zile. Tinctura din frunze crude are timpul de macerare 8-10 zile. Tinctura din seminte are timpul de macerare 5-7 zile. Din toate tipurile de tinctura se iau 3-4 ml de 4 ori pe zi impreuna cu apa. Telina contine multe minerale ( calciu, fosfor, potasiu, magneziu), vitaminele B1, B2, B6, C, A. Este indicata in impotenta survenita in urma unor boli de rinichi si urinare (cistita , nefrita, pielo-nefrita, litiaza urinara), a bolilor cardiovasculare. Combate starile de astenie psihica, fizica si sexuala. Este un depurativ excelent si de aceea este recomandata in curele de dezintoxicare si contra obezitatii.

Busuiocul



Reda tonusul si apetitul sexual. Efectul sau revigorant stimulativ este amplu, actiunea sa binefacatoare fiind manifestata atat la nivel fizic cat si psihic si mental. Este o planta cu caracter pronuntat Yang (+) sporind energia masculina in fiinta.
5-6 grame de pulbere de busuioc obtinuta din varfuri inflorite, amestecata cu 2 linguri de miere sunt un afrodisiac puternic. Aceasta combinatie luata de 4 ori pe zi timp de 40 de zile reda vigoarea, apetitul sexual si pofta de viata. Busuiocul imbunatateste capacitatea de control a energiei sexuale, ajuta la combaterea ejecularii precoce.
Busuiocul sub forma de infuzie indulcita cu miere are un efect reconfortant si usor afrodisiac.
Aceasta planta intra in multe ritualuri de dragoste la romani.
Strugurii
Sunt un aliment simbol al vietii si fecunditatii in Europa. Dealtfel si denumirea de vita -de-vie sugereaza foarte clar acest lucru. Cu exceptia soiurilor cu o coaja mai groasa, strugurii sunt printre cele mai digerabile alimente. Contin o mare cantitate de zaharuri (pana la 23,51% din masa pulpei fructului), vitaminele A,B1, B2, B3, B6 si in cantitati mai reduse vitaminele C, P.

Cura cu struguri



Se incepe prin consumul a 1/2 Kg de struguri pe zi repartizati la mesele prinvcipale si se creste cu 1/2 Kg pe zi pana se ajunge la 3Kg de struguri pe zi. Timp de 3 zile se consuma cate 3 Kg pe zi, dupa care se scade progresiv cu 1/2 Kg pe zi. In timpul curei nu se consuma carne, zahar rafinat, alcool si dulciuri.
Cura cu struguri se recomanda celor care se confrunta cu stari de epuizare datorate unor activitati intelectuale foarte intense, in cazurile de astenie sexuala datorata stresului, epuizarii, in cazul epuizarii nervoase sau a unor traumatisme psihice. Are un efect reantineritor si revigorant. Este indicata pentru combaterea impotentei vasculare, a impotentei cauzate de de consumul unor medicamente de sinteza.
Sucul de struguri consumat inaintea actului sexual are un efect inviorator, este energizant si mareste diureza, fiind foarte utilpentru efectuarea tehnicii de retentie urinara in timpul actului sexual.


Ginsengul



Este o planta vitalizanta de exceptie, avand peste 5000 de ani de intrebuintare in China, India, Corea. Ginsengul este folosit nu numai ca asrodisiac ci si ca preventiv pentru majoritatea bolilor infectioase, intineritor, medicament general.
Este o planta care armonizeaza si stimuleaza nu doar fizicul ci si mentalul. Studiile efectuate arata ca o cura cu ginseng face sa creasca acuitatea senzoriala si capacitatea de memorare, sa scada timpul de formare a reflexelor conditionate.
Se foloseste radacina plantei mai ales sub forma de pulbere. In comprimatele care se vand sub numele de ginseng se gasesc doar combinatii in care aceasta planta intra in proportii foarte mici. Din acest motiv este bine sa fie achizitionata o radacina intreaga si nu un preparat.
Se iau 0,5-1 grame pulbere de ginseng, sublingual, de 3 ori pe zi. Pentru batrani si pentru cei slabiti doza poate fi marita la 4 grame pe zi. Curele cu pulbere de ginseng sunt foarte resimtite cand au o durata de minum 10 zile. Are o incarcatura energetica extrem de Yang, fiind recomandat in mod deosebit ca virilizant.
Face sa se dezvolte in mod deosebit anumite calitati masculine in fiinta cum ar fi : forta, capacitate de control, expansiune. Este foarte util barbatilor care se confrunta cu un exces de energie Yin.


Rosiile in combinatie cu busuioc si ulei de masline sunt un ajutor pentru revigorarea apetitului sexual.
Usturoiul influenteaza apetitul sexual, insa aroma sa poate crea mici probleme. Daca nu iti doresti sa parfumezi camera cu mirosul lui puternic, mesteca 2-3 frunze de patrunjel sau de menta.
Ceapa rosie era folosita ca afrodisiac in Egiptul Antic. De aceea ceapa ar trebui sa faca parte din dieta ta de zi cu zi si te va ajuta sa devii un adevarat Don Juan.
Hreanul - Stimulent sexual la indemana oricui.Ceea ce nu stie multa lume , este ca "sushi" isi datoreaza calitatile sale afrodisiace aceleiasi legume comune- hreanul. Fiti asadar pregatiti oricand pentru arta amorului incluzand in alimentatia voastra cateva din legumele de mai sus. Si nu uitati, cel mai bun afrodisiac este iubirea!
Brocoli este un aliment afrodisiac si antioxidant care ajuta la mentinerea tineretii celulelor pentru mai mult timp. Magneziul si calciul continut ajuta la cresterea libidoului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu